ဟင္းေကာင္းေကာင္း ခ်က္မစားရတာၾကာၿပီ။ ဒီေန႔ေတာ့ တရုတ္ရိုးရာကေတာ့ပြဲရွိလို႔ ပိတ္တယ္ေလ။ ဒီေန႔ေတာ့ ၾကက္သားကို ပဲငါးပိခ်က္တယ္။ သီစံုပဲကုလားဟင္း နဲ႔ ၾကက္ဥေခါက္ေၾကာ္ပါ။ ဒီေန႔အတြက္ ေန႔လည္စာပါ။ ၾကက္သားပဲငါးပိကို ခ်က္ဖို႔အတြက္ ပထမဆံုး ၾကက္သား ၾကက္သြန္နီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို လက္တလံုးအရြယ္ အတံုးကေလးေတြတံုးထားပါ။ ခ်င္းအနည္းငယ္ လွီးထားပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ နဲ႔ ခ်င္းကိုထည့္ၿပီး ဆီသပ္ပါ။ ၾကက္သြန္အနည္းငယ္က်က္ၿပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ၾကက္သားထည့္ၿပီး က်က္ေအာင္လုပ္ပါ။ ၾကက္သားက်က္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ပဲငါးပိကိုထည့္ပါ။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အေပ့ါအငန္ကိုေတာ့ လိုအပ္သလုိထည့္လိုက္ပါ။ ေရလဲပြက္လာၿပီဆိုရင္ေတာ့ စားလို႔ရပါၿပီ။ သီးစံုကုလားပဲဟင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ ကုလားပဲကို ေရေဆးၿပီး ျပဳတ္ထားပါ။ အာလူး၊ ခရမ္းသီး၊ ဘူးသီ၊ ပဲေတာင့္ရွည္ တို႔ကို အေနေတာ္အရြယ္ လွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႔ကို ေထာင္းထားပါ။ ပဲျပဳတ္တာႏူးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာကို အေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔ဆီသပ္ပါ။ ၾကက္သြန္ၾကက္ရင္ လွီးထားတဲ့ အသီးစံုကို ထည့္ၿပီး ဆီသပ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ျပဳတ္ထားတဲ့ ပဲဟင္းအိုးထဲကို ထည့္လိုက္ပါ။ အေပါ့အငန္ကို လိုသေလာက္ထည့္ပါ။ ပဲဟင္းအိုးလဲပြက္လာၿပီ အသီးေတြလဲ က်က္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ေနာက္ဆံုး မဆလာေလးထည့္လိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ မဆလာန႔ံေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ကုလားပဲဟင္းတခြက္ စားလို႔ရပါၿပီ။ ၾကက္ဥေခါက္ေၾကာ္ကေတာ့ လူတိုင္းေၾကာ္တတ္လို႔ မေျပာျပေတာ့ဘူးေနာ္။ အားလံုးပဲ ေန႔လည္စာလာစားၾကေနာ္။
2 comments:
လာသြားရည္ ယိုသြားပါတယ္ ဏ
စားလို႔လဲဝဘူး....
ဟြန္း...နဲနဲဘဲခ်က္တာကုိး.....
Post a Comment