Sunday, 6 January 2008

အသုတ္စားရေအာင္


ငါးေသတၱာသုတ္နဲ႔ ၀က္သားလံုးဟင္းရည္


နံနံပင္ေလးအုပ္ထားတဲ့ ငါးေသတၱာသုတ္


ဒီေန႔ေတာ့ အစားပုတ္တဲ့ ႏွင္း ရဲ့အက်င့္အတိုင္း ဘာစားရင္ေကာင္းမလဲစဥ္းစားရင္း လုပ္ရတာလဲလြယ္ကူၿပီး စားရတာတစ္မ်ိဳးေလးျဖစ္ေအာင္ ငါးေသတၱာကို သုတ္စားရေအာင္ေနာ္။
ငါးေသတၱာမသုတ္ခင္ ေဂၚဖီကိုပါးပါးေလးလီွးပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုလဲ ပါးပါးေလးလီွးပါ။ ပန္းကန္တစ္ခုထဲကိုထည့္ပါ။အစပ္ၾကိဳက္တဲ့သူအတြက္ ငရုတ္သ္ီးစိမ္းကို လီွးထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့
ငါးေသတၱာဘူးကိုဇြင့္ၿပီး ေဂၚဖီ နဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ထည့္ထားတဲ့ပန္းကန္ထဲ ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ သံပုရာသီးညွစ္ထည့္ပါ။ ပုဇြန္ငံျပာရည္ထည့္ပါ။ အသားမႈန္႔ (သို႔) ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ပါ။ ဆီခ်က္ေတာ့
မထည့္ပါနဲ႔။ ငါးေသတၱာထဲမွာ အႏွစ္ပါတဲ့အတြက္ ဆီခ်က္ထည့္စရာမလိုေတာ့ဘူးေပါ့။ အားလံုးထည့္ၿပီးရင္ေတာ့ သမေအာင္နယ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပန္းကန္ျပားထဲထည့္လိုက္ပါ။ နံနံပင္ၾကိဳက္ရင္ေတာ့
အေပၚကေန နံနံပင္ေလးျဇဴးလိုက္ပါ။ ကဲအားလံုးပဲစားလို႔ရပါၿပီ။ ေအာ္ေမ့ေနလို႔ အသုတ္နဲ႔တြဲၿပီးစားလို႔ရေအာင္ ဟင္းရည္တစ္ခြက္ေလာက္ခ်က္လိုက္ရေအာင္။ ဟင္းရည္ခ်က္ရတာကလြယ္ပါတယ္။ အိုးတစ္လံုးထဲကို
ေရအေနေတာ္ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ေထာင္းထည့္ပါ။ ခ်င္းၾကိဳက္တဲ့သူက ခ်င္းနဲနဲထည့္ပါ။ ျပီးရင္အသင့္လုပ္ထားတဲ့ အသားလံုးထည့္ပါ။ အခ်ိဳအငန္ကို ကိုယ္ၾကိဳက္သလိုထည့္ပါ။ဟင္းရည္အိုးကိုေရက်ေအာင္တည္ပါ။
ေရလဲက်ၿပီ အေပါ့အငန္လဲအေတာ္ပဲဆိုရင္ေတာ့ ငါးေသတၱာသုတ္နဲ႔ တြဲဖက္စားလို႔ရပါၿပီ။

1 comment:

အိပ်မက်ရှင် said...

ကၽြန္ေတာ္ ငါးေသတၱာသုတ္ စားခ်င္တာနဲ႕ Googling လုပ္ၾကည့္တာ၊ ဆရာမ ဒီဇင္ဘာႏွင္းရဲ႕ ပိုစ့္ကို ေတြ႕လို႕ အဲအတိုင္း လုပ္စားၾကည့္မိတယ္၊ ေကာင္းမွ ေကာင္းဗ်ာ၊ ေက်းဇူးပါ ဗ်ိဳ႕။ :)

ေနာက္လဲလာလည္ေနာ္

Glitter Graphics