Saturday, 12 January 2008

ေျပာျပတာကို မမွတ္မိတဲ့ လူပ်ိဳၾကီးအတြက္


အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ေနၿပီ




စားလို႔ရပါၿပီ




ငါးထမင္းနယ္လုပ္ဖို႔အတြက္ ပထမဦးစြာ ထမင္းကိုပံုမွန္ထက္ေပ်ာ့ေအာင္ခ်က္ပါ။ အသားမ်ားၿပီးအရိုးနည္းတဲ့ ငါးအသားလႊာကို ေရြးပါ။ ငါးးကိုေရေဆးၿပီး ဆား ၊အခ်ိဳမႈန္႔ နယ္ပါ။ အိုးတစ္လံုးထဲကို ငါးထည့္ပါ။ ေရကို ငါးျမွဳပ္ေအာင္ထည့္ပါ။ ခ်င္း။ ၾကက္သြန္ျဖဳ ကို မညက္တညက္ေထာင္းၿပီးထည့္ပါ။
ပုဇြန္ငံျပာရည္အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ငါးအသားႏူးတဲ့အထိတည္ပါ။ အသားႏႊင္ဖို႔အတြက္ ငါးကိုပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲထည့္ပါ။
ငါးကိုအရိုးေျပာင္ေအာင္ႏႊင္ပါ။ ငါးအရိုးမေျပာင္ရင္ ထမင္းနဲ႔ နယ္တဲ့အခါ လက္ကိုစူးမွာစိုးလို႔။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဳနဲ႔ ခ်င္းကို ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ဒယ္အိုးထဲကို ဆီအေနေတာ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဳနဲ႔ ခ်င္းေထာင္းထားတာကို အေရာင္တင္ျငဳပ္သီးမႈန္႔ ဆီသပ္ပါ။ ငါးကျပဳတ္ထားတဲ့အတြက္ ေရပါေနတယ္။
ဒါေၾကာင့္ အိုးထဲမွာငါးကို အနည္းငယ္ေျခာက္ေအာင္ေမႊေပးပါ။ ၿပီးရင္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲကိုထည့္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၃ ၄ လံုးေလာက္ကို အိုးတစ္လံုးထဲကို
ထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။ အခြံေလးေတြကြဲလာၿပီဆိုရင္ အိုးကိုမီးဖိုေပၚကေနခ်လိုက္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အခြံႏႊာလိုက္ပါ။ ပန္းကန္တစ္ခုထဲထည့္ၿပီး ေခ်လိုက္ပါ။ အာလူး၃ ၄ လံုးေလာက္ကို ၿပဳတ္ပါ။ က်က္ၿပီဆိုရင္ အခြံႏႊာၿပီး ပန္းကန္ထဲကိုထည့္ထားပါ။ ျငဳပ္ဆီလုပ္ဖို႔အတြက္ ဆီအပူခံတဲ့ ပန္းကန္တစ္ခုထဲကိုအေရာင္တင္မႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီအေနေတာ္ထည့္ၿပီးက်က္လာၿပီဆိုရင္ အေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္ထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲကိုေလာင္းထည့္ၿပီး ဇြန္းနဲ႔ေမႊေပးပါ။ ဆီခ်က္ခ်က္ဖို႔အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္းပါ။ ဒယ္အိုးထဲကိုဆီထည့္ၿပီး က်က္ၿပီဆိုရင္ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။ နႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အားလံုးၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ငါးထမင္းနယ္ စလုပ္ပါေတာ့မယ္။ ထမင္းကို ပန္းကန္ျပားက်ယ္က်ယ္တစ္ခုထဲကိုထည့္ပါ။ ငါး ဆီသပ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အာလူး၊အေရာင္တင္ဆီ၊ဆီခ်က္ အားလံုးထည့္ပါ။ အခ်ိဳမႈန္႔ ၊ ပုဇြန္ငံျပာရည္ ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ထမင္းကိုနယ္ပါ။ ထမင္းကို ႏွံေအာင္နယ္ပါ။ နယ္တဲ့အခါလက္ဖေနာင့္ေလးနဲ႔ ဖိၿပီးနယ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ထမင္းကိုအလံုးေလးလုပ္ၿပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အေပၚကေနထမင္းလံုးေလးမကြဲေအာင္
ဖိလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ စားလို႔ရပါၿပီ။ ဟင္းရည္ကိုေတာ့ ကိုယ္ၾကိဳက္သလိုခ်က္စားလိုက္ေတာ့ေနာ္။ ရွမ္းျပည္ဘက္မွာေတာ့ ငါးထမင္းနယ္နဲ႔ ေဆးခါးဟင္းရည္နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးၾကပါတယ္။

No comments:

ေနာက္လဲလာလည္ေနာ္

Glitter Graphics