ဒီတစ္ပတ္ေတာ့ ဟင္းေကာင္းစားခ်င္တယ္လို႔ ေျပာလာတဲ့ လူကလဲရွိေန ကိုယ္တိုင္ကလည္း အစားပုတ္ေတာ့ အေတာ္ပဲျဖစ္သြားတယ္။ ဒီတစ္ခါ ငါးကို ေကာ္ရည္နဲ႔ ခ်က္မယ္။ ၀က္သားဆီျပန္ခ်က္မယ္။ ကဲ ငါးကို ေကာ္ရည္ခ်က္ဖို႔ ကကတစ္ငါးကို အေကာင္လိုက္ ဆား၊ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔နဲ႔ နယ္ၿပီးခဏ ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္နီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အတံုးေလးေတြ လီွးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းကို ပါးပါးေလးလွီးပါ။ ၿပီးရင္ ကိုယ္စားခ်င္တဲ့ အသီးအႏွံ အနည္းငယ္လွီးထည့္ပါ။ ငါးကို အရင္ဆံုး ဆီမ်ားမ်ားထဲမွာ မီးေအးေအးနဲ႔ ေၾကာ္ပါ။ ငါးက ရဲလာၿပီး အနည္းငယ္ကၽြတ္လာရင္ ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ထည့္ထားပါ။ ခုနက လွီးထားတဲ့ အသီးအရြက္ေတြကို ေၾကာ္ပါမယ္။ ပထမဆံုး ဆီအနည္းငယ္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ခ်င္း ကိုအရင္ဆံုး ဆီသပ္ပါ။ အဲဒီလို ဆီသပ္လိုက္ေတာ့ ခ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴအနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးရတာေပ့ါ။ ၿပီရင္ က်န္တဲ့ အသီးအႏွံေတြကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ေကာ္ရည္အနည္းငယ္ ေဖ်ာ္ထားပါ။ အနည္းငယ္က်က္လာရင္ ေကာ္ရည္က်ဲက်ဲကို ေလာင္းထည့္ပါ။ ေကာ္ရည္ပြက္လာရင္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးကို ထည့္လိုက္ပါ။ ေကာ္ရည္ထဲမွာ ငါးကို ခဏႏွပ္လိုက္ၿပီးရင္ ပန္းကန္ထဲကို ထည့္ၿပီး စားလို႔ရပါၿပီ။ ၀က္သားဆီျပန္ကိုေတာ့ ဒီတစ္ခါမခ်က္ျပေတာ့ဘူးေနာ္။ အရင္တုန္းက ဆီျပန္ခ်က္သလိုသာ ခ်က္လိုက္ေတာ့။
ဒီတစ္ခါကေတာ့ ညစာပါေနာ္။ ေန႔လည္က မအားလို႔ ဟင္းမခ်က္အားတာနဲ႔ ညစာျဖစ္သြားတယ္။ :P
ဒီတစ္ခါကေတာ့ ညစာပါေနာ္။ ေန႔လည္က မအားလို႔ ဟင္းမခ်က္အားတာနဲ႔ ညစာျဖစ္သြားတယ္။ :P
1 comment:
ညစာ လာစားမလို႕ ... ဒါေပမယ့္ ရွစ္ပါးသီလယူထားတယ္ ေနာက္မွ ပဲ :D
Post a Comment